Тradicionalno obeležen 25. novembar 1918. godine

34

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, zajedno su sa predstavnicima Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine i Saveza bačkih Bunjevaca položili vence od lovorovog lista na Spomen – ploču koja se nalazi na Trgu slobode.

Novi Sad je i ove godine obeležio važan datum – 25. novembar 1918. godine, kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kralјevini Srbiji.

Tim povodom Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, položili su vence od lovorovog lista na Spomen – ploču na Trgu slobode. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da su 25. Novembar, kao i 24.  kada se Srem direktno prisajedinio matici datumi koji su obeležili 20 vek.

Predsednik Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine – Novi Sad Goran Maksimović je naglasio da se tog 25. novembra 1918. godine dogodila najveća pobeda srpskog naroda i vojske.

Uz predstavnike Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine – Novi Sad vence su položili i predstavnici Saveza bačkih Bunjevaca.