Održana treća Nacionalna konferencija o bezbednosti dece kao putnika u Novom Sadu

90

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve  Aleksandar Kravić prisustvovao je trećoj Nacionalnoj konferenciji o bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju koju organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

U Novom Sadu upriličena je treća nacionalna konferencija o bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju koju su organizovali Grad Novi Sad i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Konferenciji je prisustvovao član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić koji je istakao da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od najvećih prioriteta.

Kako je navela Marijana Jovanović organizator Konferencije odgovornost kada je u pitanju bezbednost dece u saobraćaju je od velike važnosti,odgovorni su  roditelji kao i ostali subjekti vezani za saobraćaj. Duško Pešić v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja je ovom prilikom rekao da 60 % dece stradaju kao putnici u vozilu zbog čega apeluje da se za decu koriste auto sedišta i zaštitni pojasevi.

Cilj konferencije bio je razmena isustva i prakse, kao i uspostavljanje bolje koordinacije rada, svih uključenih subjekata kako bi se smanjio broj stradale dece u saobraćaju.