Predsednik Vučić izjavio saučešće porodici Stevana Jelovca: Pamtićemo ga po borbenosti

42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras saučešće porodici, saigračima, kolegama i prijateljima srpskog košarkaša Stevana Jelovca, koji je preminuo danas u 32. godini od posledica moždanog udara.

Vučić je na Tviteru naveo da ga je izuzetno pogodila vest o smrti Jelovca, za kojeg je istakao da je bio sjajan košarkaš i prvotimac AEK-a.

“Pamtićemo ga po borbenosti, upornosti i specifičnoj energiji koju je ulagao u svaku utakmicu. Saučešće porodici, saigračima, kolegama i prijateljima našeg Stevana. Neka počiva u miru”, naveo je Vučić.

Srpski košarkaš i član AEK-a Stevan Jelovac preminuo je danas u 32. godini od posledica moždanog udara, saopštio je grčki klub.

Jelovac je 14. novembra kolabirao na treningu, a nekoliko dana nakon moždanog udara AEK je saopštio da je stanje srpskog igrača stabilno, ali i dalje kritično.

On je na zahtev porodice pre nekoliko dana prebačen na lečenje u Srbiju.

Jelovac je u AEK stigao letos, nakon sezone provedene u Japanu, a u karijeri je nastupao i za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Za reperezentaciju Srbije igrao je u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine