Milica vicešampionski, Bojan bronzani na Gran Slemu u Antaliji

92

Džudo klub Crvena zvezda, generalni sponzor Millennium Team, zlatni sponzor Data Driven Lab i srebrni Triglav

Zvezdini džudisti su nas još jednom obradovali vrhunskim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni. Milica Žabić i Bojan Došen okitili su se srebrom odnosno bronzom na Gran Slemu u Antaliji.

Žabićeva se iz Turske vraća sa vicešampionskim zvanjem osvojenom u konkurenciji preko 78 kilograma. Srpska reprezentativka je do srebra došla pobedama nad Korejkom Jiyeong Shin (1:0) u drugom kolu jer je u prvom bila slobodna. Ni Nemica Samira Bouizgarne nije imala šanse protiv naše Milice Žabić koja i ovaj duel završava u svoju korist (1:0). Usledile su pobede protiv Turkinje Hailal Ozturk i Kineskinje Shizan XU. U velikom finalu sa Turkinjom Kayrom Sayit Milica Žabić na žalost nije imala dovoljno sportske sreće i ovaj Gran Slem završava sa vicešampionskim zvanjem.

Vrhunskim rezultatom obradovao nas je i Bojan Došen u kategoriji do 100 kilograma. Došen je odlično počeo učešće na takmičenju u Turskoj pobedom nad Kazahstancem Bekarysom Saduakasom. Usledile su pobede nad Slovakom Benjaminom Matasejevim, Italijanom Gennarom Pirellijem i Ukrajincem Antonom Savytskiyim. U polufinalu Švajcarac Daniel Eich našao je rešenje za srpskog džudistu pa je Zvezdin prvotimac šansu za medalju imao u repasažu saKazahstancom Nurlykhanom Sharkhanom koju nije ispustio i čime se okitio bronzanim odličje, na Gran Slemu u Antaliji.