Medalja u znak zahvalnosti na pruženoj pomoći Pripadniku Sektora za vanredne situacije MUP-a

35

Pripadniku Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i vođi Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, pukovniku policije Davoru Vidoviću, na svečanoj ceremoniji, potpredsednik Republike Turske Fuat Oktaj uručio je medalju u znak zahvalnosti na pruženoj pomoći.

U Kongresnom i kulturnom centru u predsedničkoj palati u Ankari uručene su medalje zahvalnosti međunarodnim spasilačkim timovima koji su učestvovali u akcijama pretrage i spasavanja nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku u februaru ove godine.

„Ponosan sam na činjenicu da je Republika Srbija spremna da pomogne državama i narodu koji se nalazi u nevolji kao što je bio slučaj sa Turskom, koju je zadesio katastrofalni zemljotres“, rekao je Vidović i dodao da je neizmerno ponosan na činjenicu da su specijalistički timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije apsolutno obučeni, opremljeni i spremni da u najkraćem roku odgovore na najzahtevnije vanredne situacije.

„U svakom trenutku smo spremni da odgovorimo na poziv za pomoć, a članovi specijalističkih timova su mnogo puta do sada pokazali koliko su požrtvovani, hrabri i nesebični”, istakao je vođa specijalističkog tima MUP-a.

Specijalistički tim za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 spasilaca i spasilačkim psom Zigijem, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, bio je upućen i angažovan u akcijama pretrage, spasavanja i izvlačenja nastradalih lica tokom kojih je pronašao tri preživele osobe.