Šilovo: Odata počast stradaloj deci u Beogradu 

26

Paljenjem sveća ispred Gimnazije u Šilovu učenici i nastavnici iz Kosovskog Pomoravlja odali su počast nevino stradalim đacima i radniku obezbeđenja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Saša Milošević izrazio je saučešće porodicama žrtava, ali i celokupnom srpskom narodu.

“Jako je žalosno što se ovo desilo i [to smo, kao društvo, možda pali na nekom ispitu. Ali moramo da se uzdignemo i poboljšamo svoj rad sa decom, ali i na drugim poljima, kako se ovo ne bi ponovo desilo. Moramo preduzeti sve mere da se smanje ovakve negativnosti u društvu”, rekao je Milošević.

Po mišljenju profesorke biologije Verice Stanković globalistički uticaj na svakog pojedinca na planeti je ogroman, a naši životi ugroženi.

“Materijalističke pobude, ratovi, nemoral, rijaliti programi dovode u pitanje sve ono što je nekad imalo društvenu vrednost, a takve pojave, za koje smo mislili da su daleko od nas, sad su prisutne i u našim krajevima”, kaže Stanković.

S druge, stranke profesorka srpskog jezika i književnosti Milica Simonović ukazuje na primarnu odgovornost roditelja.

“Problem je što roditelj gledaju u telefone, umesto u decu. Problem je u tome što njihovo dete nikad ne pravi problem. Uvek je nečije drugo dete krivo”, kaže Simonović.

Jedan od roditelja koji je prisustvovao paljenju sveća, otac troje školske dece, s pravom je zabrinut za njihovu bezbednost.

“Ima li šta žalosnije od ovoga kad vidite da deca pale sveće deci”, kaže Miloš Stanojković.

Vest o dva najteža masovna zločina nad nedužnom decom i mladima šokirala je sve ljude u Kosovskom Pomoravlju, a ulice su od jutros gotovo puste.