Pokret socijalista: Grlić Radman i Gervala da ne zaborave da su i pored podrške 1945. ipak kapitulirali

27
Foto: Pokret socijalista

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica izjavio je večeras da nije čudno da su se ministar inostranih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman i samozvana kosovska ministarka Donika Gervala saglasili da je hrvatski način rešavanja problema nacionalnih manjina mnogo efikasniji, te da je Dan pobede za Šiptare i Hrvatsku tužan dan.

„Istina, i neoustaški režim u Zagrebu i okupacioni režim u Prištini, baštine dugu tradiciju rešavanja problema nacionalnih manjina tako što nacionalnih manjina više nema u njihovom okruženju.

Tokom poslednjih osamdeset godina prvo uz pomoć Trećeg rajha, a potom i NATO pakta, uspeli su u potpunosti da etnički očiste teritorije, pre svega od srpskog naroda.

Jednako je monstruozan način rešavanja srpskog pitanja i na način koljača iz Jasenovca, kao i koljača iz Klečke, ali uveren sam da se Radman i Gervala razumeju u nijanse kada su saglasni da je hrvatski efikasniji.

Neka gospoda iz Zagreba i Prištine ne zaborave jedno, tačno je da su ustaški i balistički režimi i pre osamdeset godina imali moćne i silne saveznike, ali su, ipak, 9. maja 1945. morali da kapituliraju“, poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica.