Igor Mirović otvorio fabriku vode u Čurugu

26

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je Fabriku vode u Čurugu. Vrednost ove investicije je 100 miliona dinara. Prioritet Pokrajinske vlade u narednom periodu je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine“, poručio je  Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je otvaranju Fabrike pijaće vode u Čurugu, istakavši da je rešen problem vodosnabdevanja u tom mestu i da će građani imati ispravnu i zdravu vodu za piće po najvišim standardima.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ova investicija od izuzetne važnosti jer obezbeđuje kvalitetnu pijaću vodu.

Prema Mirovićevim rečima, u toku je priprema za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, dok su u Odžacima počeli radovi. Zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada priprema se  izgradnju fabrike vode kapaciteta 600 litara u sekundi, koja će snabdevati Novi Sad u budućnosti. 

Sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima kapacitet od 30 litara u sekundi, proizvodnja može da bude aktivna 24 časa na dan, čime je uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara moguće pokriti sve nivoe potrošnje. Otvaranju Fabrike pijaće vode u Čurugu,  prisustvovao je i  pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.