U Subotici održan prvi blokčejn kriptokaravan

31

Republika Srbija je pre više od godinu dana usvojila zakonske regulative kojima se omogućava poslovanje i trgovina kriptovalutama. Privrednici i građani još uvek imaju brojne nedoumice vezane za ove tehnologije, pa je iz tog razloga Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam organizovao prvi blokčejn kriptokaravan u Srbiji.  

Prvi u nizu blokčejn kriptokaravan pod nazivom „Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva“ održan je u Subotici, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Cilj kriptokaravana je jačanje svesti privrede o širokoj primeni ovih tehnologija u poslovanju i trgovini. 

Kriptokaravan je organizovan kako bi se ukazalo fizičkim i pravnim licima da je investiranje u kriptovalute bezbedno, kao i koje prednosti dugoročnog ulaganja postoje, poput zaštite od inflacije.  

Prema poslednjim zvaničnim podacima, do kraja 2020. godine je u Srbiji 320 000 građana trgovalo ili imalo kontakt sa kriptovalutama, a Subotica je grad koji prednjači u korišćenju kriptovaluta na teritoriji Srbije.