Počeo prvi turnir za decu do 10 godina u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”

34
Foto: Teniski savez Srbije

Prvi turnir iz serije za devojčice i dečake uzrasta do 10 godina počeo je na terenima Teniskog kluba Crvena zvezda 13. maja. Seriju od osam turnira organizuje Teniski savez Srbije u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”.

Prvog dana takmičili su se Zeleni i Crveni nivo, a nedelja je rezervisana za nastavak Zelenog i Narandžasti nivo. Ukupan broj učesnika biće do 150 devojčica i dečaka.

Na svečanom otvaranju govorili su predsednik UO Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović, direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović, generalni direktor kompanije DDL, sponzora Crvene zvezde, Jevgeni Atamančuk i Ana Jovanović autor programa “Putem šampiona” Novak Đoković fondacije.

“Ovo je početak novog veka tenisa u Srbiji, a tenis je u prvom veku postojanja podario, pored mnogih uspeha i najboljeg sportistu ne samo ove države, već najboljeg tenisera sveta. Tenis i sport treba da pomognu da deca odrastaju zdravo i da se igraju. Najveći uspeh turnira nisu pobede i porazi već osmesi. Što više radosti u dečijim očima, to je naša pobeda, to su naši poeni”, rekao je Mirko Petrović, predsednik UO TSS.

Direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović bio je kratak:

“Zvezdu ne treba posebno predstavljati. Važno je da ste se ovde okupili i da vam svaki naredni turnir bude lep. Crvena zvezda kao organizator teži da obezbedi idealne uslove za sve učesnike i raduje se novim zvezdama koje prave danas prve teniske korake”.

Kompanija Data-drajven lab je generalni sponzor TK Crvena zvezda.

“Naša kompanija podržava sportiste u mnogim oblastima i posebna nam je čast da smo deo priče za oblikovanje nove teniske generacije u Srbiji. Želim da čestitam svima na nopoj seriji turnira za decu, koja podržava i roditelje i takmičare, kako bi se najbolje prilagodili izazovima profesionalnog sporta”, rekao je Jevgeni Atamančuk.

Ispred Novak Đoković fondacije govorila je autor programa “Putem šampiona”, bivša reprezentativka Srbije Ana Jovanović.