Selak: Podrška državotvornoj politici Srbije, miru i stabilnosti

36

Goran Selak, predsednik Socijalističke partije Srpske – SPS, izjavio je da bi se čitav srpski narod trebao ujediniti u odbrani suštinskih vrednosti društva, posvetiti bezbednosti građana i očuvanju mira i stabilnosti nakon nezapamćenih tragedija u Srbiji, koje su izazvale nemerljivu tugu kod svih Srba.

“Žaleći mlade živote, dužni smo da iskažemo pijetet prema žrtvama nezapamćenih tragedija u Srbiji, dok je krajnje nedobronamjerno sakupljati političke poene i zloupotrebljavati osjećanja ljudi. Nije humano, a ni opravdano, u ovom teškom času, koristiti ljudske tragedije za ostvarivanje političkih ciljeva”, izjavio je lider SPS-a.

“Cijelom srpskom narodu, a naročito nama u Republici Srpskoj i našoj braći na Kosovu i Metohiji, neophodna je jaka i stabilna Srbija, a ne Srbija koja se podriva iznutra. Vlast se ne mijenja nasiljem i protestima, zloupotrebljavajući ljudske tragedije. Izbori su vrijeme za političke okršaje i demokratsku borbu za vlast, a srpski narod ima demokratski kapacitet da svima pruži priliku u izbornom procesu”, zaključio je predsednik SPS-a, Goran Selak.