Petković sa mladićima iz Kosovskog Pomoravlja u Orešcu kod Smedereva: Oni su inspiracija za sve nas

38

Srpski mladići iz Kosovskog Pomoravlja, njih 13 koji su pešice krenuli na put za Beograd na skup podrške Aleksandru Vučiću, koji se održava u petak 26. maja, stigli su sinoć u Smederevo, a danas ih je na putu za Beograd obišao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Danas smo ovde u selu Orešac, na izlasku iz Smedereva,  došli da dočekamo naše Srbe, našu braću sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja, naše heroje koji su prepešačili stotine kilometara na putu za Beograd, da bi prisustvovali velikom skupu nade koji će se održati 26.maja. Ovi naši divni ljudi, heroji, daju nam snagu i inspiraciju da pokažemo koliko nas ima, da pokažemo da smo jedinstveni i odlučni da se borimo za državu Srbiju i da podržimo predsednika Aleksandra Vučića u svim njegovim naporima da sačuva i državu Srbiju, ali i naše Kosovo i Metohiju“, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je naglasio da momci iz Kosovskog Pomoravlja koji su peške krenuli ka Beogradu pokazuju koliko im je stalo do države Srbije, jer oni najbolje znaju koliko se ulaže na prostor Kosova i Metohije, pa su ovim potezom iskazali koliko vole svoju državu Srbiju.

„Koliko god na KiM pokušavaju Aljbin Kurti i Priština da zaplaše i obeshrabre naš narod, da učine sve da Srbi sa KiM ne dođu na miting 26. maja, to je njihova volja jača i spremaju se da u ogromnom broju dođu da podrže svog predsednika. I juče su u Kosovskom Pomoravlju pokušali da zastraše naše ljude, privodili su na informativni razgovor direktora Centra za socijalni rad i predsednicu Privremenog organa iz Kosovske Kamenice i to po anonimnim prijavama u kojima piše kako je neko primoravao nekog da ide na skup u Beograd. A nema pritisaka, jer Srbi na Kosovu i Metohiji vole svoga predsednika Aleksandra Vučića i žele da dođu na miting“, ističe Petković.

On je rekao da opozicija u Beogradu koristi isti metot koji koristi Kurti, bore se protiv nasilja tzako što čine nasilje.

„Ljudi znaju i niko ne može da ih prevari, žele da se bore za svoju slobodu, za svoju budućnost. Hvala ovim divnim ljudima koji su peške krenuli za Beograd, hvala domaćinima što su organizovali ovako lep doček, hvala predsedniku opštine i našim aktivistima iz OO iz Smedereva. Još jednom zahvaljujem ovim ljudima iz Kosovskog Pomoravlja koji su inspiracija za sve nas“, naglasio je Petković.

Srpski mladići iz Kosovskog Pomoravlja su put Beograda krenuli 17. maja. Nedelju dana već pešače da bi učetvovali na velikom narodnom mitingu i kako su istakli ,, daju podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću koji se bori da sačuva mir i opstanak Srba na KiM“.