Od danas do nedelje, Cubanero Salsa Festival u Novom Sadu

28
Izvor: Cubanero Salsa Festival / cubanero.net

Kubanero salsa festival, jedan od najvećih i najprepoznatljivijih salsa festivala u ovom delu Evrope, počinje danas i trajaće do nedelje 28. maja u Novom Sadu.

Festival je pokrenut pre 16 godina sa idejom promovisanja drugačijeg načina života i prerastao je u veliki salsa festival, rekao je u Jutarnjem programu Radio Novog Sada Radovan Ostojić iz Kubanero salsa festivala.

„U okviru našeg programa dolaze nam svetski artisti koji će držati radionice koje će se dešavati na četiri lokacije u centru grada. Drugi deo festivala su zapravo žurke i koncerti, ovaj put nam dolazi jedan veliki kubanski bend koji je trenutno na evropskoj turneji, Maykel Blanco Y Su Salsa Mayor, trenutno jedan od najpopularnijih salsa bendova a nastupiće u petak. Održavaće se i dnevne besplatne Hotspot žurke od 18 do 20 časova na uglu Mite Ružića i Laze Telečkog, po kojima smo među Novosađanima i postali poznati. Očekujem da festival nadmaši prethodne, čeka nas jedan rasplesan vikend, i pozivam sve da nam se pridruže i da osete atmosferu i čari Kube koju pokušavamo da prenesemo na ulice Novog Sada“, kaže Ostojić.