Gastronomske manifestacije Balkana, Sremski Karlovci 23. i 24. mart

47

Kongres „Gastronomske manifestacije Balkana-Značaj i mogućnosti“ će biti održana održan 23. i 24. marta u Sremskim Karlovcima. A Reč je o dvodnevnoj manifestaciji, jedinstvenoj na ovim prostorima, koja će okupiti organizatore najuspešnijih gastronomskih manifestacija na Balkanu u želji da razmene iskustva i ponude nove mogućnosti.

23. i 24. marta, u Sremskim Karlovcima biće predstavnici već poznatih gastronomskih manifestacija koje , okupljaju po nekoliko hiljada i desetine hiljada ljudi.

Učesnici Kongresa: Gastronomske manifestacije Balkana-Značaj i mogućnosti prvog dana će se baviti teoretskim temama – ličnim iskustvima i razmišljanjima kako unaprediti organizovanje gastro manifestacije, kojim sadržajima, da bi ona postala prepoznatljiva na širim prostorima i, konačno, postala turistički brend poznat u svetu. Drugog dana Kongresa, 24. marta 2024. godine, učesnici će praktično pokazati svoja znanja, veštine i umeća. Naime, učesnici će, svako na svoj način, pripremati hranu za degustaciju u kojoj će uživati učesnici Kongresa, gosti i posetioci ove manifestacije, novinari..

Kongres: Gastronomske manifestacije Balkana-Značaj i mogućnosti organizuju Kulinarska federacija Srbije, Kuhinja na otvorenom i Udruženje vlasnika vikendica i salasa, Novi Sad, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.