Dinkov portal krivi Srbiju za NATO agresiju

50

Izvor/ Foto: VojvodinaUzivo

Javnost se još nije smirila od skandaloznog nastupa Dinka Gruhonjića na REBEDU festivalu, gde je za sve živo krivio Srbe i Srbiju, a usledila je nova provokacija.

Na godišnjicu NATO agresije Dinkov portal Autonomija info objavila je tekst sa naslovom “Godišnjica NATO bombardovanja: Zarobljenici kulture lažnog sećanja”. Iz naslova se može zaključiti ko je po Dinku Gruhonjiću kriv za bombe koje su 78 dana, neprekidno razarale našu zemlju.

Izgleda da Dinko Gruhonjić svoju filozofiju da je govor mržnje sloboda govora, a reakcija na provokacije napad na “slobodno” novinarstvo, preneo i na svoj portal.

Dinkovi sledbenici krive Srbiju za započinjanje ratova, “masovne zločine i pljačku” u bivšoj Jugoslaviji, optužuju Srbiju za “sistemsku represiju, gaženje sloboda” kosovskih albanaca, agresiju na susede, ratne zločine, etničko čišćenje, genocid.

“Nacionalistička propaganda traje već decenijama, pa su notorne laži i falsifikati odavno zamenili činjenice i istinu. A činjenica je da su Slobodan Milošević i njegovi saradnici učinili sve što je u njihovoj moći da dođe do rata sa zapadnom alijansom i da su se trudili iz petnih žila da oteraju Kosovo iz Srbije.”, ovako Dinkov portal opravdava NATO agresiju, bombardovanje i bacanje osiromašenog uranijuma. Za portal Autonomija info pripadnici MUP-a koji su ubijani od strane OVK, i zločini albanskih separatista ne postoje, već je za sve kriva isključivo Srbija.

U istom ritmu autošovinizma nastavljaju dalje: “Kosovski Albanci su sistematski obespravljeni, ponižavani, zlostavljani i svedeni na građane drugog reda.”, “…predstavnici kosovskih Albanaca na čelu sa Ibrahimom Rugovom pružali su gandijevski, nenasilni otpor represiji vojske i policije. Po završetku ratova, Oslobodilačka vojska Kosova je počela da se sukobljava sa policijskim i paravojnim formacijama, što je eskaliralo u otvoreni rat 1998. godine”. Dinkov portal u svom tekstu legitimne snage SR Jugoslavije, policiju i vojsku, koje se po Ustavu nalaze na svojoj tertoriji, preimenuje u paravojne formacije!  Smaknuće 22 srpska civila u selu Klečka, kao i trgovinu organima u Žutoj kući ni ne spominju, to je verovatno bila legitimna aktivnost, legitimne OVK. Ova “Oslobodilačka vojska” je valjda oslobađala delove Srbije od paravojnih formacija države Srbije…

Policijsku akciju u Račku, gde su se pripadnici PJP (posebnih jedinica policije) sukobili sa teroristima OVK-a, Dinkov portal opisuje sledećim rečima: “Polovinom januara otkriveno je 45 leševa albanskih civila u Račku…”. Za Dinkov portal teroristi OVK su civili.

Dinkov portal Autonomija.info na samom kraju piše – “Prvo su učinili sve da dođe da rata, odbili su sve predloge, sabotirali sve pregovore, s gnušanjem odbacili sva diplomatska rešenja, a onda tobož žale zbog žrtava rata. Među ožalošćenima posebno se izdvaja predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je šampion u svemu, pa i u empatiji, on neprekidno nariče nad onima koji su dali život za otadžbinu.”

Sramotna je činjenica da u podužem tekstu, Dinkov portal imenuje Srbiju i njeno rukovodstvo kao jedinog krivca za bombardovanje. Dinko ne pominje nijedan zločin OVK. Dinkov portal ne pominje sankcije koje su nametnute celoj državi i svim građanima, …

24. mart se obeležava od pre osam godina, kada je vlast pod vođstvom Aleksandra Vučića jasno i snažno nazvala stvari pravim imenom – ne intervenicija, ne Milosrdni anđeo, ne bombardovanje, već agresija!

Da podserimo, pre 25 godina, prema podacima Savezne Rebublike Jugoslavije ubijeno je 3.500, a ranjeno više od 12.000 ljudi tokom agresije na Srbiju.

Ubijeno je 79 dece.

Uništeno i oštećeno  je 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 km puteva i 595 km pruga. Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 razoreno.