Gradonačelnik Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Mirović obišli zajedničke projekte u Novom Sadu

61

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su projekte koje zajednički realizuju Grad i Pokrajina na teritoriji Novog Sada. Oni su obilazak započeli u Kaću gde se izvode završni radovi na rekonstrukciji starog objekta Osnovne škole „Đura Jakšić“, a potom su obišli i radove na izgradnji novog objekta OŠ „Miloš Crnjanski“ i na izgradnji fiskulturne sale u Gimnaziji „Laza Kostić“. Nakon tih obilazaka, uputili su se da vide napredak parternog uređenja Studentskog kulturnog centra, teren sa veštačkom travom na kom igra FK „Indeks“ u okviru Đačkog igrališta, kao i radove na novom parku kod SPENS-a. Potom su prošetali Ulicom Ignjata Pavlasa gde su obišli zgradu „Studija M“ na kojoj traje rekonstrukcija, a obilazak završili na uglu ulica Pašićeve i Zlatne grede gde su se uverili da radovi na uređenju Almaškog kraja teku po planu.

„Završili smo jednu veliku rutu, obilaske radova po celom gradu, projekte na kojima smo kao partneri sarađivali sa Pokrajinom, ali i one projekte na kojima smo imali priliku da se uverimo u efekte ulaganja Pokrajine u naš grad. Zajedno nastavljamo da radimo u interesu građana Novog Sada“, rekao je Đurić.

On je naglasio da u staroj kaćkoj osnovnoj školi u Ulici Vojina Paleksića, Pokrajina radi na njenoj rekonstrukciji, nakon koje će škola dobiti novo ruho. Tokom obilaska gradilišta u OŠ „Miloš Crnjanski“, zaključeno je da radovi odlično napreduju, kao i na fiskulturnoj sali Gimnazije „Laza Kostić“ sa terenom za rukomet, košarku i odbojku.

„Obišli smo i Studentski kulturni centar gde je u toku izgradnja saobraćajnih površina sa parternim uređenjem. Novi park kod SPENS-a napreduje, a radovi koji su predviđeni u narednom periodu su betonski radovi na amfiteatru, postavljanje zalivnih sistema, elektro-instalacije, sadnja i izrada pešačkih staza. Čuvenom „Studiju M“ se menja namena, ali opet će mu delatnost ostati u domenu kulture. Zajedno sa Pokrajinom radimo i na potpunoj revitalizaciji Almaškog kraja, te zaštićene kulturno-istorijske celine i vidimo da se već nazire novo ruho ovog kvarta, koji izgleda fenomenalno“, rekao je Milan Đurić istakavši da Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno finansiraju radove na uređenju Almaškog kraja, izgradnju sale u Gimnaziji „Laza Kostić“, kao i radove na novom novosadskom parku.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da Pokrajinska vlada u okviru istorijski visokih ulaganja u Grad Novi Sad, u celosti finansira izgradnju moderne Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ sa tri milijarde dinara, rekonstrukciju i promenu namene multimedijalne zgrade „Studija M“, kao i izgradnju saobraćajnih površina sa parternim uređenjem Studentskog kulturnog centra, dok je za školu u Kaću izdvojeno oko 17 miliona dinara. On je naglasio i da je sredstvima Pokrajinske vlade finansirana i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra, površine gotovo 3 500 kvadratnih metara.