Mirović na otvaranju foruma za regionalni razvoj APV

50

Forum za regionalni razvoj APV, otvoren je u hotelu “Fruške Terme” na Vrdniku. Na ovom forumu predstavnici Pokrajine i 5 razvojnih agencija iz Vojvodine razgovaraće na teme ekonomskog razvoja, životne sredine i institucionalne podrške u procesu regionalnog razvoja.

U Kongresnom centru hotela „Fruške Terme“ na Vrdniku, otvoren je Forum o regionalnom razvoju AP Vojvodine 2024
Događaju je prisustvovao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je istakao da je jedan od najvećih problema demografsko pitanje, zbog velikog odliva ljudi iz manjih u veće sredine.

Oblasti interesa foruma za regionalni razvoj su  ekonomski razvoj, životna sredina i institucionalna podrška u procesu regionalnog razvoja izjavio je direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Aleksandar Dunđerski.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini istakao je da je važno da EU pruži podršku Srbiji kako bi se Srbija pripremila za korišćenje strukturnih i regionalnih fondova Unije.

Forum o regionalnom razvoju organizovao je konzorcijum pet regionalnih razvojnih agencija Vojvodine – Banat, Bačka, Srem, Panonreg i Južni Banat, uz podršku Pokrajinske vlade APV.