Aleksandar Vulin za RIA Novosti: Vučić jedini slobodni državnik koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Rusiji

41
FOTO: MUP

U velikom intervju za ruski medij RIA Novosti, Aleksandar Vulin je kazao da je predsednik Aleksandar Vučić jedini slobodni lider u Evropi koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

„Predsednik Vučić je jedini slobodni državnik u Evropi. Jedini slobodni državnik koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da će poslušati svoj narod, to je stav srpskog naroda, mi ne želimo da budemo deo antiruske histerije“, naglasio je Aleksandar Vulin ističući da se Vučić zbog vođenja samostalne i nezavisne politike suočava sa brojnim pritiscima i ucenama Zapada.

„Pritisci su veliki, oni uvek počnu medijskim napadima, a onda krenu ekonomski, povlačenjem direktnih stranih investicija, usporavanjem investicija, uslovljavanjem, usporavanjem našeg evropskog puta, pa sve do napada na pojedine funkcionere. Ja sam iz tog razloga stavljen na listu sankcija SAD-a, zbog toga sam i u krajnjoj liniji podneo ostavku na mesto šefa BIA jer nisam želeo da se moje sankcije prenose na Srbiju. Sve to rade predsedniku Vučiću, od medija, ekonomije, pa do direktnih pretnji političkim nestankom, a vi znate da to često može biti i pretnja po sam fizički opstanak“, poručio je Aleksandar Vulin.

Vulin je istakao da bi Vučić bio najcenjeniji čovek na Zapadu kada bi uveo sankcije Rusiji, ali da to ne želi da uradi.

„Kada bi predsednik Vučić uveo sankcije Rusiji bio bi najpoštovaniji čovek na Zapadu, hvalili bi ga, voleli bi ga, smatrali bi da sve što uradi je savršeno i dobro, ali predsednik Vučić to jednostavno neće da uradi“, poručio je Aleksandar Vulin u intervjuu za RIA Novosti.