Izložba „Inspirisani Francuskom“ otvorena u galeriji Matice srpske

35

U Galeriji Matice srpske. otvorena je izložba u saradnji sa Francuskim Institutom u Srbiji, u okviru manifestacije Mesec Frankofonije. Izložba pod nazivom “Inspirisani Francuskom” ljubiteljima umetnoti donosi brojna umetnička dela, čak I iz privatnih kolekcija.

Pariz je u 20. Veku postao svestski umetnički centar, kako je srpska likovna umetnost vezana za taj period? Je pitanje na koje će Ivana Rastović dati odgovor na autorskom vođenju kroz izložbu „Inspirisani Francuskom“ 29. Marta u Galeriji Matice srpske. Ova izložba nastala u saradnji sa Francuskim Institutom u Srbiji u okviru manifestacije Mesec Frankofonije. Iz kog perioda umetnosti su dela koja čine ovu izložbu istakla je Milica Milošević, portparol ove kulturne institucije.

Tokom trajanja izložbe, Galerija Matice srpske organizuje bogat prateći program za posetioce svih uzrasta. Više o ovome rekla je Milica Milošević.

Izložba „Inspirisani Francuskom“ trajaće do 26. Maja a samu realizaciju omogućilo je Ministarstvo kulture Republike Srbije. Veliki doprinos dali su Ambasada Republike Francuske u Republici Srbiji i Francuski institut u Srbiji.