U Novom Sadu održan karavan žensog preduzetništva

57

U Kulturnoj stanici „ Svilara“ u Novom Sadu, održan je treći „ Karavan ženskog preduzetništva“. Projekat, posvećen osnaživanju malog biznisa, koji vode žene, realizuje Privredna komora Srbije, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

 Karavan ženskog preduzetništva stigao je i u Novi Sad. U Kulturnoj stanici “ Svilara” održan je skup posvećen  osnaživanju malog biznisa koji vode žene. Projekat –Karavan ženskog preduzetništva- na kafi sa preduzetnicama, realizuje Privredna komora Srbije. Cilj je da se, u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama razmotre izazovi u poslovanju,kao i mogućnosti podrške.

Dame, preduzetnice, svojom podrškom, ohrabruje i podstiče Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, sa sekretarom Ivaniševićem na čelu.

U Srbiji posluje jedna trećina preduzetničkih radnji i firmi koje su u vlasništvu žena, a projekti, kao što je Karavan ženskog preduzetništva, velika su podrška u njihovom poslovanju.

Privredna komora Srbije, besplatno, za preduzetnice organizuje i “ biznis tu biznis” sastanke,i brojne druge vrste edukacija, i pomaže im da svoju izvoznu ponudu predstave na velikim svetskim sajmovima,i da unaprede i digitalizuju poslovanje, primenjuju inovacije i najsavremenije tehnologije.  Projekat “ Karavan ženskog  preduzetništva- na kafi sa preduzetnicama”, Privredna komora Srbije, pokrenula je u februaru ove godine. Nakon Novog Sada, “ Karavan ženskog preduzetništva” obiće će i ostale gradove i opštine širom Srbije.