U Novom Sadu otvoren Akademski centar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj

74

U Novom Sadu je otvoren Akademski centar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.Svečanom otvaranju Centra , koji će se baviti rešavanjima pitanja zaštite životne sredine, i koji će okupljati civilni sektor, privredu i akademsku zajednicu, prisustvovali su  ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

U Kreativnom distriktu u Novom Sadu, otvoren je Akademski centar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Reč je o centru koji će se baviti rešavanjima pitanja zaštite životne sredine, i okupljaće civilni sektor, privredu  i akademsku zajednicu. Projekat je deo i, zapravo je nastavak uspešnog rada Udruženja “ Čepom do osmeha”, koje ima veliku i bezrezervnu podršku Grada Novog Sada.

Svečanom otvaranju Akademskog centra za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, prisustvovao je ministar odbrane Miloš Vučević. Prvi čovek Vojske Srbije,i nekadašnji, dugogodišnji, gradonačelnik Novog Sada , istakao je ovom prilikom , da  Udruženje “ Čepom do osmeha”, u svojoj humanoj misiji,okuplja  dobre ljude sa pozitivnim delima i mislima.

Rad Udruženja “ Čepom do osmeha “ pomaže i ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, a ta pomoć će, prema rečima ministra Nikole Selakovića, biti još veća. Akademski centar za zaštitu životne sredine u Novom Sadu, kako je naveo, resorni ministar, deo je i razvoja socijalnog preduzetništva.

Osnivač i predsednica Udruženja “ Čepom do osmeha” Vanja Petković, zahvalila se Gradu Novom Sadu, i Vladi Republike Srbije, na velikoj podršci.

Udruženje “ Čepom do osmeha” ,do sada je prikupilo čak 1.400 tona otpadnog materijala, koje Udruženje šalje na reciklažu , a od sakupljenih novčanih sredstava, nabavljaju se specijalna ortopedska pomagala, za one kojima je to neophodno.  Ovom prilikom, za rad Centra ,nabavljen je laptop za slepe, a devojčici Petri Stevanović iz Beograda, uručena je specijalna neurološka stolica , i sve to zahvaljujući sakupljenim čepovima.