Nova kontradiktornost “Srbije protiv nasilja” – Marinika podržala GOVOR MRŽNJE Dinka Gruhonjića

48

Marinika Tepić, jedna od nosilaca izborne liste opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja”, podržala je govor mržnje novosadskog profesora Dinka Gruhonjića.

Kao što je i ranije pokazivala kontradiktornost pozivajući na nasilje, sada je po svemu sudeći podržala diskriminaciju i provokativne izjave u kojima se nalaze elementi govora mržnje.

Iako se Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu oglasio jasnom željom da se profesor Dinko Gruhonjić najoštrije kazni zbog neumesnog govora u kome se nalaze pokazatelji izričitog vređenja na nacionalnoj i verskoj osnovi, profesori to nisu prepoznali i trenutno održavaju skup “protiv progona nastavnika i za očuvanje akademskog integriteta i autonomije”, a povodom Gruhonjićevih sramnih izjava.

Podsećanja radi, kako su studenti ranije najavili, ako se uprava Filozofskog fakulteta ni danas ne oglasi o zahtevu Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu – “da najoštrije i otkazom sankcioniše govor mržnje prof. Dinka Gruhonjića”, akademci će sutra od 12 sati blokirati Filozofski fakultet.

Izvor, FOTO: nsuzivo.rs