U susretu Medjunarodnom danu dečje knjige: Plemenita akcija darivanja knjiga za decu bez roditeljskog staranja

37

Na dan kada je rodjen Hans Kristijan Andersen, najpoznatiji pisac bajki, 2. aprila, obeležava se Medjunarodni dan dečje knjige. U susret ovom datumu, i u želji da, kao i uvek budu humani i plemeniti, Galerija likovne umetnosti spomen zbirke Rajka Mamuzića, organizovala je akciju prikupljanja knjiga za decu u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Akcija darivanja knjiga, pravi je način da se pokaže ,da pojedinci , ali i muzeji i galerije,kao   obrazovne ustanove, brinu  o deci bez roditeljskog staranja , kao osetljivoj grupi našeg društva.

Akcija prikupljanja i darovanja knjiga, prilika je i da se pošalje poruka o važnosti i razvijanju ljubavi prema pisanoj reči ,još u najranijem detinjstvu.

Galerija likovne umetnosti spomen zbirka Rajka Mamuzića, prema rečima naše sagovornice, ima i veoma bogat edukativni program usmeren na razvijanje likovne , ali i književne i muzičke kulture kod najmladjih.

Na sam  dan obeležavanja Svetskog dana dečje knjige, 2. aprila, deca iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, posetiće Galeriju likovne umetnosti spomen zbirke Rajka Mamuzića , i tom prilikom će im zaposleni u Galeriji pokloniti  knjige , sakupljene u humanoj akciji darovanja.