Zatvaranje Prolećnih Brankovih Dana u Sremskim Karlovcima

69

Ovogodišnja manifestacija „Prolećni Brankovi dani“ koja odaje počast Branku Radičeviću i koja se tradicionalno održava u Sremskim Karlovcima, obeležila je 200 godina od rođenja velikog srpskog romantičarskog pesnika. Završni događaj manifestacije, pesnički program „S pesnicima i umetnicima u podne za Branka“, održan je pored Brankovog groba na Stražilovu, a učešće je uzeo i predsenik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Manifestacija „Prolećni Brankovi dani“, koja ove godine obeležava poseban jubilej – 200 godina od rođenja srpskog romantičarskog pesnika Branka Radičevića, privedena je kraju 28. marta kada se po gregorijanskom kalendaru obeležava datum njegovog rođenja. Organizatori, učesnici manifestacije i publika su se okupili na Stražilovu kod „Brankovog čardaka“, da bi zajedno prošetali do Brankovog groba na vrhu Stražilova. Među okupljenim građanima bili su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor pesničke institucije „Brankovo kolo“ Nenad Grujičić.

Pored Brankovog groba na Stražilovu održan je poslednji događaj ovogodišnjih „Prolećnih Brankovih dana“ – poetski program „S pesnicima i umetnicima u podne za Branka“. Prilikom ovog događaja, brojni pisci su recitovali svoje pesme, a među njima je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrecitovao svoju pesmu.