Dinkove prave reči: Pogledajte originalni snimak sa festivala REBEDU

63

Foto: VojvodinaUzivo

Danima unazad, pojedini mediji, opozicioni prvaci i grupica profesora i studenata, tvrde da su snimci Dinka Gruhonjića na festivalu REBEDU montirani.  U cilju istine, objektivnosti i tačnog informisanja, pozivamo Vas da originalni snimak izlaganja pogledate ovde

Ovaj video potpisala je Autonomija.info čiji zamenik glavnog i odgovornog urednika je upravo Dinko Gruhonjić.

Dinko se diči “likom i delom” ubice Srba, Jevreja i Roma

Dinko nije izgovorio šalu, kako tvrdi deo profesora i studenata koji ga podržavaju, on čak nije izneo ni svoj stav, kako piše u saopštenju profesora sa Filozofskog fakulteta, nego se direktno uporedio sa Dinkom Šakićem, što se vidi u originalnom snimku (link postavljen gore). Sa osmehom nam je otkrio sa kim se poistovećuje –  Zato se i može postaviti pitanje: Zašto je vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu burno reagovao na grafit “Dinko Šakiću, za večni dom si spreman”? Zašto bi se (bilo koji) građanin Srbije, koji nema nikakve veze sa ustaškim zločincem, smatrao napadnutim ili ugroženim, zbog kritikovanja “lika i dela” ubice Srba, Jevreja i Roma?

Njegove konstantne provokacije, do sada su bile zanemarivane, ali poređenje sa zločincem, čovekom koji je izumeo “srbosjek” i koji je i svojim krvavim rukama ubio više desetina hiljada Srba, Jevreja i Roma izazvalo je reakciju!

Dinko bi Srbiju da svede na “dvorište”: Evo kako je do sada provocirao profesor Gruhonjić:

“Srbija mora da se svede na pravu meru, što znači da Srbija konačno mora da prihvati gde su joj granice i da odatle krene da uređuje državu u okviru svoga dvorišta, pa da onda možemo da pričamo o tome da li je Srbija normalna, polunormalna ili apsolutno nenormalna država, kao što je sada slučaj”, kazao je Gruhonjić.  Ovo su reči profesora Filozofskog fakulteta, koji svojim izjavama ruši Ustav Republike Srbije. Profesora koji oblikuje i školuje buduće akademske građane Srbije, a koji bi državu da svede na “dvorište”.

Zahteva li Gruhonjić od zapada novo bombardovanje i sankcije Srbiji, dok bi od srpskih crkvi da pravi pabove?

Dinko Gruhonjić takođe kaže: “Zapad greši kada se vodi logikom da sa Srbijom treba da igra ‘mekano’, da pokušava da je ‘umiri’, pošto misle da će Srbija na kraju balade da uvede sankcije Rusiji i da se okrene ka Zapadu. Srbija to, naravno, neće uraditi i opet će se završiti tako što će Zapad morati da izvrši veliki pritisak na Srbiju”, rekao je Gruhonjić u intervjuu podgoričkoj Anteni M.

Takođe, na istom festivalu, prošle godine, Dinko Grugonjić je izjavio kako hramove Srpske pravoslavne crkve treba skvotirati (eng. prevod. prim. aut.: naseliti se bez dozvole) i pretvoriti u pabove.

Dinko Gruhonjić je osnivač i dugogodišnji predsednik NDNV – Nezavisnog društva novinara Vojvodine (od 2006. do 2014. godine), koje kontroliše brojne portale, i medijske kuće (Autonomija info, Voice) u severnoj srpskoj pokrajini, pored toga što je profesor na Filozofskom fakultetu.

I da zaključimo rečima Damjana Vakanjca, studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu: Kao član akademske zajednice imate odgovornost za izgovorenu reč. Vi možete profesore da budete vrhunski naučnik, što mi kao studenti ne možemo Vama da sporimo, ali ste nula od čoveka i nećemo vam dozvoliti da raspirujete mržnju i da etiketrate studente”.