Ivana Macak, predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta: Uprava fakulteta jasno stavila target na moje ime i moje lice, a oni su adresa kojoj studenti treba da se obrate

29

Ivana Macak, predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, istakla je da je situacija u zgradi poprilično mirna i da studenti ostaju pri svojim zahtevima da Uprava mora dati svoj jasan stav. 

-Od juče, od 12.000 časova, nastupila je opšta blokada Filozofskog fakulteta. Studenti stoje pri svojim zahtevima da se uprava Filozofskog fakulteta mora oglasiti po tom pitanju i jasno osuditi govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića. Njegove izjave su nekoliko nedelja prisutni u medijima i smatramo da je neophodna reakcija nadležnih u okviru naše institucije koja je do danas izostala- rekla je Macak i dodala:

-Danas se ovde odigrao skup podrške profesoru Gruhonjiću. Mi smo pri stavu da nijedan vid podrške ne može da stavi znak jednakosti između slobode govora i govora mržnje. Svaki govor mržnje se mora osuditi. Ono što je novo jeste da je Uprava fakulteta jasno stavila target na moje ime i moje lice, objavivši obaveštenje na sajtu fakulteta i svim zvaničnim stranicama fakulteta, te poziva sve studente da se obrate lično meni kada će se ova sporna situacija rešiti. Moram da naglasim da ja nisam prava adresa kojoj treba da se obrate, već je to uprava koja odbija saradnju i neformalno pruža podršku profesoru.

Izvor: nsuzivo.rs