Nezabeležen fenomen na političkoj sceni u Srbiji – Političari protestuju protiv studenata koji se bore protiv govora mržnje

46
Foto: nsuzivo.rs

Danas se ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu desio fenomen koji nikad nije viđen na  političkoj sceni Srbije.

Naime, studenti sa Univerziteta u Novom Sadu su reagovali na skandalozan govor mržnje Dinka Gruhonjića na prošlogodišnjem festivalu Rebedu u Dubrovniku. Reakcija studenata je dovela do blokade Filozofskog fakulteta, nakon što uprava fakulteta nije htela da odgovori na zahteve studenata i osudi govor mržnje.

Nakon toga, dešava se nezabeležen fenomen u političkoj istoriji Srbije. Političari umesto da osude govor mržnje i podrže studente, dolaze i protestuju protiv istih onih studenata koji žele da se govor mržnje osudi i sankcioniše.

Primetno je danas da su se ispred Filozofskog fakulteta okupile neke od vođa opozicije, politički aktivisti, profesionalni demonstranti i profesori koji su na najgrublji način doveli do pitanja autonomiju univerziteta.

Ono što najviše upada u oči jeste činjenica da studenti nisu bili ispred Filozofskog fakulteta i da se današnji skup pretvorio u politički miting dela opozicije.

Iz tog razloga, studenti su na ovaj politički fenomen opozicionarima i profesionalnim demonstrantima odgovorili parolom, gde su vam studenti?

Izvor: nsuzivo.rs