Sofija Adamović osvojila bronzu u finalu kupa Srbije u kategoriji mlađih juniorki

61

Sofiju Adamović iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove je Streljački savez Vojvodine proglasio za najbolju mlađu juniorku i kadentkinju 2023. godine. Sofija, koja ima svega 15 godina a već beleži značajne uspehe na streljačkim takmičenjima, za našu televiziju ističe šta je privlači ovom sportu i koje su njene ambicije za dalji angažman.  

Iako je manje popularan sport u Srbiji, streljaštvo se ističe kao značajna disciplina koja razvija fizičke i psihičke veštine strelaca, a sve se više mladih interesuje za ovaj sport, o čemu svedoči i njihovo učešće na državnim i međunarodnim takmičenjima. Sofija Adamović iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove pripada delu mlade generacije koji se aktivno bavim ovim sportom. Iako ima svega 15 godina, Sofija je u streljaštvu je već 3 i po godine.

Streljački savez Vojvodine je Sofiju Adamović proglasio za najbolju kadetkinju i mlađu juniorku 2023. godine, zahvaljujući Sofijinim brojnim uspesima na streljačkim takmičenjima.

Da bi se ostvario uspeh u bilo kom sportu, pored predanog rada i entuzijazma, potreban je i dobar trener. Trener Sofije Adamović i Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove je Saša Iker. Sofija Adamović ističe da bi volela da narednih godina uđe u reprezentaciju Srbije i da učestvuje u Ligi mladih.