Velika proslava: SNP obeležilo 163. godine postojanja i rada

45

Svečanom akademijom na sceni „ Jovan Đorđević“, obeleženo je 163. godine postojanja i rada Srpskog  narodnog pozorišta. Naš najstariji nacionalni teatar, 163. rodjendan obeležio je uz bogat program, i tradicionalnu dodelu priznanja najzaslužnijima, za uspehe u radu.

Srpsko narodno pozorište, jedna od najših najznačajnih kulturnih instutucija, ove godine obeležava 163. godine postojanja i rada. Svečana akademija povodom Dana našeg najstarijeg nacionalnog teatra, održana je na velikoj sceni „ Jovan Đorđević“. Dan Srpskog narodnog pozorišta   dan je, kada se sumiraju jednogodišnji umetnički rezultati,nagrađuju pojedinačna i kolektivna umetnička ostvarenja, i to je zaista, pravi praznik pozorišta.

Na ,čuvenoj, velikoj sceni „ Jovan Đorđević“, priredjen je  bogat program uz učešće sve tri umetničke jedinice- dramu, operu i balet.

Srpsko narodno pozorište svoj dan i 163. rodjendan dočekuje i proslavlja sa veoma zapaženim, umetničkim,  rezultatima. U proteklih godinu dana, naš najstariji nacionalni teatar, ostvario je niz uspeha.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta, u razgovoru sa novinarima, najavio je i nove, velike premijere.

Praznični dan, 163. rodjendan, Srpsko narodno pozorište, obeležilo je sa svojim prijateljima, kolegama umetnicima, i sa svojom publikom za koju je ulaz bio besplatan. Verni i cenjeni poštovaoci Srpskog narodnog pozorišta, kao i uvek, dobro došli su u naš  najstariji nacionalni teatar!