JEZIVO – Zabrinjavajuća facijalna ekspresija docentkinje sa Filozofskog fakulteta prilikom odbrane Dinka Gruhonjića!

52

FOOT:PRINT SCREEN

U petak 29. marta, u podne ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu je održan skup podrške Dinku Gruhonjiću zbog govora mržnje prema srpskoj državi, narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Naši čitaoci su primetili jednu jezivu scenu koja se dogodila dok je dekanica PMF Milica Pavkov Hrvojević držala govor podrške Dinku Gruhonjiću.

Naime, facijalna ekspresija docentkinje Filozofskog fakulteta sa Odseka za filozofiju Nevene Jevtić, koja se nalazila iza leđa gospođe Pavkov Hrvojević  je poprilično zabrinjavajuća.

Profesor Robert Plutchik je 1980. godine postavio psihoevolutivnu teoriju, u kojoj je pretpostavio da postoji osam osnovnih emocija: bes, strah, tuga, gađenje, iznenađenje, iščekivanje, poverenje i zadovoljstvo. Prema ovoj teoriji, facijalnom ekspresijom se manifestuju emocije koje su navedene u ovoj teoriji.

Takođe, istražujući ovaj fenomen, došli smo do saznanja da ovakva facijalna ekspresija može da se vidi uglavnom na rejv žurkama, kao i u horor filmovima.

Da li je u ovom slučaju u pitanju emocija, psihoaktivne supstance ili prosto ushićenje docentkinje Jevtić zbog stavova Dinka Gruhonjića vezano za Srbe zapadno od Drine, skvotiranje pravoslavnih hramova ili odvajanje severne srpske pokrajine od Republike Srbije ostaće nepoznanica.

Ko je docentkinja Nevena Jevtić?

Nevena Jevtić je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na temu „Marksova kritika Hegelove filozofije prava“, dok je master studije završila na istom fakultetu na temu „Marksova kritika Hegela“.

nsuzivo.rs