Đurić: Zauvek ćemo se sećati svih nastradalih u „Kontrastu“

46

Tragična noć između 31. marta i 1. aprila 2012. godine zauvek je obeležila Novi Sad. Požar koji je izbio u diskoteci „Kontrast“ odneo je šest mladih života i zauvek potresao njihove porodice, prijatelje i celu zajednicu. Danas je obeleženo 12 godina od ove tragedije polaganjem venaca na spomen-obeležju nastradalih.

Dvanaestogodišnjicaa od požara u diskoteci „Kontrast”, u kome je stradalo šestoro mladih, obeležena je paljenjem sveća i polaganjem cveća na spomen-obeležje na Sentandrejskom putu. Vence na spomen obeležje stradalima u požaru položili su članovi njihovih porodica, prijatelji žrtava kao i predstavnici Grada Novog Sada.Branko Miladinović čija je ćerka Tamara stradala u požaru  je ispred udruženja „Istina – Tamarini zakoni”  istakao želju roditelja stradalih u požaru u noći između 31. Marta i 1. aprila 2012 godine.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je Grad u procedure zakupa privatnog poseda na kom se nalazi diskoteka, sa ciljem izgradnje Memorijalnog parka koji će biti posvećen nastradalim u ovom požaru ali i nastradalim u požarima koji su zadesili Radnički Univerzitet, Kafić Launž i Hotel Putnik.

Udruženje građana „Istina Tamarini zakoni“ istrajno se borilo za pravdu, a kroz šest presuda na sudu, dokazana je odgovornost nadležnih inspektora za smrt nevinih žrtava, 12 godina kasnije ova spomen ploča podseća na značaj očuvanja sećana na stradale i opomenu da se slična tragedija nikada ne ponovi.