Međunarodni dan autizma 2.april biće obeležen u Novom Sadu

49

Pod sloganom „ Vežbaj sa mnom“ Škola za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa invaliditetom“ Milan Petrović“, i Grad Novi Sad, obeležavaju 2. april Medjunarodni dan autizma. Novi Sad, kao grad bez barijera, kontinuirano pruža podršku i brine o osobama sa smetnjama u razvoju, a svetski dan autizma, prilika je da se podigne svest o autizmu, i  još jednom pošalje poruka snažne i iskrene podrške osobama sa autizmom.

Svetski dan autizma , 2. april,i ove godine, brojnim akcijama i manifestacijama, obeležiće škola za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa invaliditetom “ Milan Petrović” u Novom Sadu. Obeležavanjem ovog datuma, skreće se pažnja šire društvene zajednice da su osobe sa autizmom deo nas , deo našeg društva, rekla je Daniela Tamaš, rukovodilac Dnevnog boravka za osobe sa autizmom Novi Sad

Škola “ Milan Petrović”,koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem osoba sa invaliditetom, jedinstvena obrazovna inistucija, ne samo u našoj zemlji, već i regionu, ove godine obeležava dva velika jubileja- 25. godina organizovanog rada sa osobama sa autizmom od ranog uzrasta do odraslog doba, i 20. godina kontinuiranog organizovanja manifestacije Dani autizma- “ Kišobran za sve”.

Dnevni boravak za osobe sa autizmom, koji je zapravo škola velikog srca ima ogromnu  i najiskreniju podršku i pomoć Grada Novog Sada. Novi Sad, kao grad bez barijera, kontinuirano pruža podršku i brine o osobama sa smetnjama u razvoju, rekla je Tamaš.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana autizma u Novom Sadu, biće održana u petak, 5. aprila na Trgu Slobode, u 1o časova. Manifestaciji, koja se održava  pod sloganom “ Vežbaj sa mnom” prisustvovaće  i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Svetski dan autizma , prilika je da se podigne svest o autizmu, i da se, još jednom, pošalje snažna i iskrena poruka podrške osobama sa autizmom,  da ih osnažimo u njihovoj borbi za kvalitetniji život.