Mirović primio predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine

50

U susret Svetskom danu Roma, koji se obeležava 8. aprila, predsednik Pokrajisnke vlade Igor Mirović primio je predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj podršci i planiranim programima i aktivnostima. Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, zahvalio je Pokrajinskoj  vladi i predsedniku Miroviću na svemu što čine za unapredjenje položaja Roma na teritoriji AP Vojvodine.

Uoči 8. aprila i obeležavanja Svetskog dana Roma, predsednik Pokrajinske  vlade Igor Mirović, primio je, u svom kabinetu, predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne zajednice, sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj podršci,i planiranim programima i aktivnostima na unapredjenju položaja romske zajednice na terotoriji AP Vojvodine.

Tokom srdačnog sastanka, usaglašeno je , da je Pokrajinska vlada u proteklih osam godina pružala kontinuiranu podršku pripadnicima romske nacionalne manjine, kroz brojne programe, poput stipendiranja i unapređenja uslova stanovanja, što je , kako je istaknuto, dalo konkretne rezultate. Najznačajniji zadatak je podsticanje pripadnika romske zajednice na obrazovanje, jer će to dovesti do njihovog  uključivanja u sve segmente društva, čime stvaramo uzore i dobre primere za sve druge, istakao je predsednik Mirović.

Predsednik Nacionalnog saveta romske  nacionalne manjine Dalibor Nakić, zahvalio je Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću, na podršci, istakavši da je proteklih godina napravljen značajan napredak u pogledu unapređenja položaja Roma, te da je sve više Roma uključeno u društveno- politički život,  što je dobro za njihovo osnaživanje.

Sastanku, u Pokrajinskoj vladi, prisustvovale su i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović.