47. Fruškogorski maraton: Više od 10.000 učesnika iz cele Evrope i sveta

98

Fruškogorski maraton, najstarija medjunarodna sportsko rekreativna manifestacija ovog tipa  u Evropi,  biće održan 27. i 28. aprila na Fruškoj gori.  Na ovogodišnjem 47. Fruškogorskom maratonu , učestvovaće   više od deset hiljada takmičara  i rekreativaca iz  naše zemlje, Evrope i sveta.

Tradicionalni 47. “ Maxbet Fruškogorski maraton”, biće održan 27. i 28. aprila na stazama na Fruškoj gori. Na ovogodišnjem maratonu učesvovaće više od  deset hiljada takmičara i rekreativaca iz naše zemlje, Evrope i sveta. Fruškogorski maraton, jedna od najstarijih i najvećih sportsko rekreativnih manifestacija ovog tipa u Evropi, koja traje bezmalo pola veka, ima  veliku podršku Grada Novog Sada. Fruškogorski maraton, zapravo je , neodvojivi deo Novog Sada.

Jedna od institucija koja je uvek voljna i spremna da podrži Fruškogorski maraton je i Nacionalni park Fruška gora

U želji da pruži podršku lokalnoj zajednici, da budu u društvu najboljih, i da pomognu u promociji manifestacije koja afirmiše zdrav život i rekreaciju, kompanija Maxbet odlučila je bude generalni sponzor Fruškogorskog maratona.

Organizatori Fruškogorskog maratona, izrazili su nadu da će i ovogodišnji 47. maraton, biti uspešno realizovan, na zadovoljstvo svih rekreativaca i ljubitelja prirode.

Start Fruškogorskog maratona zakazan je u subotu 27.aprila u 9 časova,ispred Planinarskog doma “ Železničar” na Popovici. Pripremljeno je  14 staza ,a za nedelju, 28. april,  planiran je “Porodični dan “ i dečiji planinarski maraton.Organizatori Fruškogorskog maratona, pozivaju roditelje sa decom ,kao i sve ljubitelje rekreacije i zdravog načina života, da budu deo ove manifestacije i osete sve čari i blagodeti Fruške gore.