Otvoren prvi Sajam zelene arhitekture

71

U Kongresnom centru „ Master“ Novosadskog sajma otvoren je prvi Sajam zelene arhitekture i održive gradnje „ Archy energy“. Dvodnevnu izložbu i stručnu konferecniju iz oblasti arhitekture, energetske efikasnosti, i inovativnih tehnologija i materijala iz oblasti zelene, održive arhitekture, svečano je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Sajam zelene arhitekture i održive gradnje “ Archy energy”, otvoren je u Kongresnom centru “ Master” Novosadskog sajma.  Reč je , prvoj,  izložbi  i stručnoj konferenciji, iz oblasti ahitekture, energetske efikasnosti, i inovativnih tehnologija i materijala iz oblasti zelene,održive gradnje. Regionalnu konferenciju pod nazivom “ Zelena arhitektura za održivu energetsku budućnost “ svečano je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam , dr Nenad Ivanišević. Resorni sekretarijat, je, inače , prvi, kroz posebne programe i subvencije, podržao nove trendove u oblasti obnovljiih izvora energije. Prema Ivaniševićem rečima, Sajam zelene arhitekture i održive gradnje, važan je i za razvoj turizma.

Na manifestaciji namenjenoj ahitektima, predstavnicima projektnih biroa, građevinskim kompanijama i inženjerima, tokom dva dana , svoje proizvode i usluge iz zelene, održive, energetski efikasne gradnje, predstaviće 25 kompanija iz zemlje i okruženja. Regionalnu konferenciju “ Zelena arhitektura za održivu energetsku budućnost”, podržalo je i ministarstvo za rudarstvo i energetiku.