Gradonačelnik Milan Đurić primio ambasadora Kipra u Srbiji

74

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kipra u Srbiji Andreas Fotiu sastali su se danas u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Đurić je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Kipra, istakavši da su bliski bilateralni odnosi Srbije i Kipra, plodno tle za uspostavljanje saradnje među gradovima dve zemlje. On je rekao da je Novi Sad u protekloj deceniji zabeležio intenzivan razvoj na svim poljima, što je doprinelo dolasku stranih investitora i otvaranju novih radnih mesta, naglašavajući da su kiparske kompanije i privrednici dobrodošli da na teritoriji grada prošire svoje poslovanje.

Ambasador Fotiu je naveo da je Ambasada Kipra otvorena za saradnju i naznačio da je polje obrazovanja, odnosno razmena na nivou škola i univerziteta, od velikog značaja i jedna od najvažnijih spona među dve zemlje.

U cilju uspostavljanja bliskijih odnosa dva naroda, gradonačelnik je naveo kulturnu razmenu kao veoma značajnu, predloživši ambasadoru učešće umetnika sa Kipra na „Novi Sad film festivalu“ koji će se po drugi put održati u septembru ove godine, a u pogledu privredne saradnje, apostrofirao je mogućnost učešća privrednika na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji se održava svakog maja.

Gradonačelnik i ambasador su se saglasili da će u pravcu razvoja prijateljstva, razmotriti uspostavljanje bliskijih odnosa među lokalnim samoupravama Kipra i Grada Novog Sada, kao i da se raduju ozvaničavanju takve saradnje u budućnosti.