Tenis: bezbolan poraz Srpkinja

31

Počelo je razigravanje za plasman u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Srbija je u grupi sa Holandijom i Austrijom, a sve tri reprezentacije su izborile plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King kupa. Zato su se selektori odlučili da prošaraju sastave u duelu Srbije i Holandije (1:2), u delu takmičenja koji ne donosi ništa osim prestiža.

Srbija je upisala prvi poraz. Prva je na teren izašla Lola Radivojević, a rivalka joj je bila Eva Veder, 413. igračica sveta iz Holandije. Lola je ekspresno preslišala rivalku – 6:3, 6:2 i donela prednost Srbiji.

– Bila sam spremna za meč. Iskoristila sam svoju priliku da igram. Osećala sam se dobro na terenu. Protivnica je bila dobra. Igrala je prošle godine i grend slemove. Znala sam da moram da držim visok nivo i uspela sam u tome. Odlično sam servirala, upisala i 10 asova i zdržala sam konstantnost. Pokazala sam dobar tenis i zadovoljna sam i igrom i stavom koji sam imala i pobedom koju sam donela Srbiji – poručila je Lola Radivojević.

Mia Ristić je pomalo ispražnjena izašla u drugom singlu na teren protiv Suzan Lamens, 164. igračicom planete i poklekla – 2:6, 4:6.

O pobedniku je odlučivao dubl. Nina Stojanović i Lola Radivojević su igrale protiv Suzan Lamens i Demi Šurs i izgubile – 1:6, 4:6. Sutra Srbija igra protiv Austrije.

– Poraz od Holandije od 2:1. Radivojević je savladala Veder, Ristić je poražena od iskusne Lamens, a i dubl je poražen. I sutra igramo protiv reprezentacije Austrije. Još uvek postoji šansa da osvojim 1. mesto, koje bi nam donelo potencijalno bolju poziciju na BJK kup listi – kaže selektor Vemić.