Održana konferencija „ Jedan region- jedno tržište, korak za zajedničkom tržištu Evropske unije“

87

Regionalna konferencija „ Jedan region- jedno tržište, korak za zajedničkom tržištu Evropske unije, održana je u Kongresnom centru „ Master“ Novosadskog sajma. Na  skupu koji je, pored predstavnika Grada, Pokrajine i Vlade Republike Srbije, okupio brojne ministre, strane diplomate, i privrednike iz zemlje i regiona, istaknuto je, da je privreda  Srbije, u proteklih 12 godina doživela izuzetnu transformaciju i postigla izvanredne rezultate.

Grad Novi Sad domaćin je dvodnevne  regionalne konferencije “ Jedan region- jedno tržište, korak ka zajedničkom tržištu Evropske unije”. Centralna tema skupa koji se održava u Kongresnom centru “ Master “ Novosadskog sajma je razvoj i unapređenje saradnje za stvaranje zajedničkog tržišta Zapadnog balkana. Na ovom, velikom i važnom regionalnom skupu, istaknuto je da je Srbija, kao lider Zapadnog balkana , u proteklih 12 godina doživela izuzetnu privrednu tranformaciju, koja je dovela do izvanrednih rezultata, rekao je Slobodan Cvetković- ministar privrede.

Prema rečima ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića,  država Srbija, osim što je preporodila i razvila svoju privredu, mnogo je uradila za razvoj i spajanje regiona.

Srbija i Bosna i Hercegovina, imaju trgovinsku  razmenu blizu 3 milijare evra, što je ,prema rečima ministra spoljne trgovine  i  ekonomskih odnosa BiH, Staše Košarca, rezultat politike srpskog predsednika Aleksandra Vučića.Izjava- Staša Košarac- ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Regionalna konferencija “ Jedan region- jedno tržište”, veoma je značajna za Novi Sad i AP Vojvodinu, koji zajednički ostvaruju izvanredne ekonomske rezultate

Regionalnu konferenciju, uveličao je, i podržao ambasador Republike Slovenije u Beogradu, njegova ekselencija Damjan Bergant.

U radu Regionalne konferencije, koja se  održava osmi put, pored predstavnika Grada Novog Sada, Pokrajinske i Republičke vlade, učestvovale su i strane diplomate, kao i istaknuti privrednici iz zemlje ,regiona, i Evrope.