U toku imunizacija studenata protiv HPV virusa

92

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, organizovana je imunizacija studenata protiv humanog papiloma virusa.  Država je, preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, za akademce,  obezbedila najbolju, devetovalentnu vakcinu.

U Studentskim domovima zdravlja širom naše zemlje, u toku je imunizacija studenata protiv humanog papiloma virusa.  Besplatna vakcina protiv HVP-a, najbolja i najefikasnija, devetovalentna, koja štiti od devet tipova virusa, stigla je i  u Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Vakcina protiv HPV-a , prema rečima doktorke Brašanac, od izuzetnog je značaja, i najbolji je vid prevencije kancera grlića materice, kaže dr Bogdanka Brašanac- specijalista ginekologije Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata

Za očuvanje reproduktivnog zdravlja, pored pravovremene vakcinacije, važni su i redovni, preventivni , ginekološki pregledi.

Za vakcinaciju protiv humanog papiloma virusa, vlada veliko  interesovanje novosadskih akademaca. Studente Univerziteta u Novom Sadu, obradovala je vest da je u Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata stigla, najbolja i najefikasnija zaštita protiv HPV-a. Besplatnu vakcinu protiv humanog papiloma virusa, država je, za studente, obezbedila preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.