Obeležavanje dana planete Zemlje u Novom Sadu

57

Grad Novi Sad će, brojnim manifestacijama, obeležiti 22. april – Medjunarodni dan planete Zemlje. Članica Gradskog veća za zašitu životne sredine Mira Radenović Bojić, u razgovoru za Dunav televiziju, istakla je da imamo samo jednu , jedinu planetu i da svi zajedno treba da radimo na zaštiti životne sredine i očuvanju planete Zemlje.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine, pripremila je brojne manifestacije, kako bi se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode. Jedna od akcija biće organizovana na Trgu slobode. Reč je o  promociji reciklaže i upravljanja čvrstim otpadom.

Druga manifestacija, koja će biti održana na platou Spensa, biće posvećena energetskoj efikasnosti, i svemu onome što grad Novi Sad , u saradnji sa partnerima, i kompanijama, radi u ovoj, veoma značajnoj oblasti.

Zajedno sa Gradom Novim Sadom, u akciji za zdraviji vazduh i promociju  biciklizma, učestvovaće i Olimpijski komitet Srbije i Agencija za bezbednost saobraćaja. Cilj je da se ukaže na značaj biciklizma, kao alternativnog, ekološkog vida prevoza.

U odgovornoj politici Grada Novog Sada, značajno mesto zauzima i zelena agenda i očuvanje životne sredine. Novi Sad je lokalna samouprava , koja prednjaći u projektima energetske efikasnosti.

Naša, uvažena, sagovornica, pohvalila je Novosadjane  za ozbiljnost i odgovornost u selekciji otpada i očuvanju životne sredine. Mi ćemo, za kraj ove priče, da pohvalimo Gradsku upravu za zaštitu životne sredine, koja kontinuirano radi na unapređenju  očuvanja  životne sredine, i podizanju kvaliteta života svih sugrađana, kako bi Novi Sad bio još lepše i bolje mesto za život!