Aleksandar Vulin u Sankt Peterburgu na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja na poziv Patruševa

30

Aleksandar Vulin od sutra boravi u Ruskoj Federaciji, u Sankt Peterburgu na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja na lični poziv Sekretara Saveta bezebednosti Rusije Nikolaja Patruševa.

 
Vulin će na bezbednosnoj konferenciji u Ruskoj Federaciji iskoristiti priliku da, lidere i zvaničnike više od sto dvadeset zemalja, upozna sa istinom o rezoluciji o Srebrenici koja će se naći u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. 


Međunarodna bezbednosna konferencija u Rusiji tradicionalno je usmerena na traženje načina za rešavanje aktuelnih zadataka u sferi globalne bezebednosti, a visoki zvaničnici koji učestvuju na konferenciji raspravljaće i o temama koje se odnose na osiguranje nacionalne i regionalne bezbednosti.

Aleksandar Vulin je obavljao najviše funkcije u oblasti bezbednosti i zaštite Srbije i srpskog naroda, služio je Srbiji kao ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova i direktor Bezbednosno-informativne agencije.