Dan Planete Zemlje

33

Ekipa televizije Dunav danas je prisustvovala manifestaciji povodom međunarodnog Dana planete zemlje koja se održala na više lokacija u gradu. U organizaciji Grada Novog Sada, na ovoj manifestaciji predstavljene su različite teme poput reciklaže, energetske efikasnosti i zaštite kvaliteta vazduha što su teme kojima se bavi resorna Gradska uprava.

22. April Međunarodi dan planete Zemlje obeležen je u Novom Sadu na tri centralne gradske lokacije Manifestacijom  na kojoj su posetioci imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje im grad nudi  za povećanje energetske efikasnosti njihovih stambenih objekata kao i subvencijama za kupovinu bicikla. Članica gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić je ovom prilikom istakla koliko se reciklira u Novom Sadu.

Postavljanjem reciklomata, kompanija „Sekopak“ kao operater za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom, nastavlja uspešnu saradnju sa gradskim komunalnim preduzećima i Upravom za zaštitu životne sredine, istakla je direktorica te kompanije Violeta Belanović Kokir.

Na Platou ispred Sportsko poslovnog centra Vojvodine održan je deo ove manifestacije koji je posvećen energestkoj efikasnosti stambenih objekata. Pored ponude proizvoda i usluga predstavnika kompanija, građani su na štandu Gradske uprave za zaštitu životne sredine mogli da učestvuju u nagradnoj igri. Članica gradskog veća Mira Radenović Bojić govorila je o subvencijama Grada za poboljšanje energetske efikasnosti.

Dan planete Zemlje je svetski događaj pokrenut 1970. godine u cilju isticanja važnosti zaštite životne sredine. U njemu učestvuju skoro sve zemlje sveta, a Grad Novi Sad preko Gradske uprave za zaštitu životne sredine nastaljva da podiže lokalnu svest o zaštiti životne sredine.