„ Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

46

Ministarstvo  unutrašnjih poslova, Policijska uprava Novi Sad, u okviru projekta „ Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ , organizovali su , u Novom Sadu, na platou Spensa, druženje sa mališanima. Đaci novosadskih osnovnih škola su se, kroz igru i razgovor sa policijskim službenicima, upoznali sa policijskom profesijom , kao i sa osnovama bezbednosti.Pripadnici policije, saobraćajne policije, žandarmerije i vatrogasci spasioci, kao i predstavnici Centra za osnovnu policijsku obuku  u Sremskoj Kamenici, družili su se sa novosadskim mališanima na platou Spensa,  i tom prilikom, im predstavili svoje dužnosti, opremu, i veštine. Ovaj program realizovan je u okviru projekta “ Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”. čiji je cilj podizanje svesti učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja, učenje veština nenasilnog rešavanja konflikata i pomoći drugima u nevolji, kao i promocija bezbednog ponašanja u saobraćaju, i tokom vanrednih situacija.

Projekat “ Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”,prema rečima koordinatora Policijske uprave Novi Sad, Vlada Glođovića, važan je korak u unapredjenju bezbednosti dece,što je i prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova.

Grad Novi Sad sa Policijskom upravom, ima veoma dobru saradnju, koja se ogleda i u sprovodjenju projekta “ Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”, koji, izmedju ostalog, ima za cilj da približi deci rad policijskih službenika.

Veliki broj novosadskih mališana proveo je dan u druženju sa pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

U okviru projekta “ Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” i programa moj drug policajac, pripadnici saobraćajne policije,  učili su  decu  kako da budu bezbedna u saobraćaju ,  dok su ih vatrogasi upoznali sa svojim radom i naučili veštinama bezbednog ponašanja u vanrednim situacijama. Mališani su imali i  priliku da  učestvuju u takmičenjima, da se penju na veštačku stenu, i osvoje simbolične nagrade, sokić i čokoladicu sa sličicom žandarmerije.