Studentski kulturni centar Novog Sada, dobio je novi objekat u svrhu kulture i umetnost

48

Studentski kulturni centar Novog Sada, dobio je novi objekat koji se nalazi u studetskom kampusu, između, a u pitanju je prvi objekat još od Srpskog narodnog pozorišta koji je u Novom Sadu izgrađen specijalno u svrhu kulture i umetnosti.

Novi objekat Studentskog kulturnog centra svečano je otvoren Manifestacijom pod nazivom “SKCNS Proleće” na kojoj je prvog dana upriličen koncert gudačkog kvarteta, kao I otvaranje izložbe radova studenata Akademije umetnosti pod nazivom “Budi voda”. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u potpunosti finansirala ovaj projekat sa 764,4 miliona dinara.

U Novom Objektu koji se prostire na 3500 kvadratnih metara smeštena je multifunkcionalna koncertna sala sa 200 mesta za sedenje i 1.000 mesta za publiku koja će koncerte pratiti stojeći, izložbena galerija, kao i deo namenjen studentskim organizacijama – poručio je direktor SKCNS Obrad Boba Škrbić.

Posle 31 godine postojanja SKCNS ulazi u svoj prvi pravi programski i administrativni prostor koji je u potpunosti opremljen za realizaciju različitih programa. Manifestacija “SKCNS Proleće”  trajaće do 27. Aprila, a  ulaz je besplatan, uz obaveznu rezervaciju na mejl skcnovisad@gmail.com