U Holu Pokrajinske vlade – uručeni ugovori i rešenja predstavnicima visokoškolskih ustanova koji su dobitnici sredstava za finansiranje kratkoročnih projekata

151

U Pokrajinskoj vladi upriličena je dodela rešenja I ugovora predstavnicima visokoobrazovnih institucija koje su dobile sredstva za finansiranje kratkoročnih projekata koji za cilj imaju unaprđenje naučno-istraživačke delatnosti.

U Holu Pokrajinske vlade, uručeni su ugovori I rešenja predstavnicima visokoškolskih ustanova koji su dobitnici sredstava za finansiranje kratkoročnih projekata. Više o ovm konkursu istakao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje I naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

Pokrajinski sekretarijat podstiče razvoj naučno-istraživačke delatnosti kroz konkurse. Predstavnica Univerziteta u Novom Sadu EDUKONS Andrea Andrejević Panić istakla je značaj ovakvog doprinosa nauci I privredi.

Prirodno matematički fakultet u Univerziteta u Novom Sadu dobitnik je sredstava za dva projeka od značaja za ugostiteljstvo I poljoprivredu. Vanredni profesor sa ovog fakulteta Tin Lukić istakao je projekat na kom sarađuje više departmana sa ovog fakulteta.

Cilj ovog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje I naučnoistraživačku delatnost je razvoj nauke u privredi .