Dečja uskršnja manifestacija i ove godine u Novom Sadu

79

Udruženje građana „ Novi Sad“, uz podršku Grada Novog Sada, i ove godine, je organizovalo dečju uskršnju manifestaciju. Mališani su, uz prigodan zabavni program, imali priliku da farbaju i  ukrašavaju jaja, i da uživaju u druženju sa zečevima.

U susret najvećem i najradosnijem hrišćanskom prazniku- Uskrsu- , Udruženje građana „ Novi Sad“, uz podršku Grada Novog Sada, i ove godine je ,  u naselju Detelinara , organizovalo dečju uskršnju manifestaciju. Mališani su, uz prigodan zabavno- edukativni program, farbali i ukrašavali jaja. Biralo se i najlepše ukrašeno jaje,  tako da je manifestacija imala i takmičarski deo. Naši najmladji sugrađani, imali su priliku ,  i da se druže, i igraju sa zečevima, koji su i jedan od simbola uskršnjih praznika.

Prevashodni cilj ove manifestacije je radost i  dečji osmeh, i ukazivanje na prave vrednosti, i pravi put.

Uskršnja manifestacija, koja se, po šesti put, organizuje u  novosadskom naselju Detelinara,ima za cilj i očuvanje tradicionalnih, narodnih običaja.

Mališani su, i ovog puta, uz igru i druženje, pokazali svoje umeće i kreativnost. Oslikano je i najveće Uskršnje jaje, koje će , u narednih godinu dana , biti čuvarkuća za svu  decu Novog Sada.