U Limanskom parku održana izložba pasa

46

U Limanskom parku u Novom Sadu,proteklog vikenda, održana je tradicionalna , deveta po redu, velika-  Izložba pasa- u deset kategorija. Manifestaciju , koja afirmiše odgovorno vlasništvo i udomljavanje napuštenih životinja, svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Velika Izložba pasa mešanaca, koja se tradicionalno organizuje, u okviru obeležavanja svetskog dana napuštenih životinja, održana je , proteklog vikenda u Limanskom parku u Novom Sadu. Izložbu organizuje JKP „ Zoohigijena i veterina“ uz podršku Grada Novog Sada. Manifestaciju, koja afirmiše odgovorno vlasništvo i udomljavanje napuštenih životinja, svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Velika izložba pasa mešanaca, manifestacija je kojoj se najviše raduju zaposleni u novosadskom JKP „ Zoohigijena i veterina“ .

Ljubitelji pasa, i ovoga puta, pokazali su se u najboljem svetlu i , u velikom broju, odazvali  se ovoj plemenitoj akciji.

Žiri je, i ove godine, imao težak zadatak da, medju mnogobrojnim ,lepim ,čupavim kucama, izabere “ naj keru” Novog Sada.  Psi su se takmičili u deset kategorija, medju kojima su, – Moj gari i ja- najlepši crni pas,  ne pitaj me za godine, niko kao ja, ogledalce moje, al se nekad dobro jelo, fore i fazoni, najlepši pas sa invaliditetom, kao i najlepše udomljeni pas.

Prethodnog dana, u subotu, 27. aprila, U Gradskom prihvatilištu , organizovana je akcija udomljavanja. Zaposleni Zoohigijene su, tom prilikom, prošetali 32 psa koja, trenutno, borave u Prihvatilištu. Vrata prihvatilišta bila su otvorena  za sve ljude  dobrog srca koji su imali želju da dodju , vide ljubimce , i da udome nekog od njih. JKP „ Zoohigijena i veterina“ , zajedno sa Gradom Novim Sadom, i u narednom periodu, organizovaće akcije, koje imaju jedan cilj , a to je da, što više napuštenih kuca pronadje svoj dom, gde će , živeti i uživati , i svog budućeg vlasnika, svaki dan, obasipati  toplinom i ljubavlju, kakvu samo kućni ljubimci mogu da pruže.