Vlada usvojila više dokumenata o razumevanju i saradnji između Srbije i Kine

36

Izvor i Foto: Tanjug

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici više dokumenata – memoranduma o razumevanju o saradnji i protokola između Srbije i Kine iz oblasti infrastukture, poljoprivrede, informisanja i telekomunikacija, turizma.

Usvojena su o rešenja o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate, za osvojene zlatne, srebrne i bronzane medelje na Prvenstvu Evrope za seniorke i seniore, održanom u Beogradu od 18. do 28. aprila 2024. godine, u iznosu od 20.000 evra za zlatnu medalju, 15.000 za srebrnu medalju i 10.000 evra za bronzanu medalju u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ženska boks selekcija Srbije osvojila je ukupno 11 medalja, od toga tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, dok je muški boks tim osvojio devet medalja – jednu zlatnu, dva srebra i šest bronzi. Pored sportista, nagrađeni su i njihovi treneri u istom iznosu, kao i bokser ili bokserka za osvojenu medalju.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o postavljenju Petra Petkovića za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.