Izabrana nova Pokrajinska vlada na čelu sa Majom Gojković

37

Nova Pokrajinska vlada sa Majom Gojković na čelu, izabrana je , velikom većinom poslanika, na sednici Skupštine AP Vojvodine. Razvojni projekti, kapitalna ulaganja i interes svih građana, biće prioriteti rada mog kabineta, poručila je pokrajinska premijerka Maja Gojković.

Na drugoj i najvažnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine, velikom većinom poslanika, izabrana je nova Pokrajinska vlada sa Majom Gojković na čelu. Nova pokrajinska premijerka, članica predsedništva Srpske napredne stranke, doskorašnja ministarka kulture, i nekadašnja gradonačelnica Novog Sada, tokom iznošenja expozea, pred pokrajinskim poslanicima, istakla je da  će razvojni projekti , kapitalna ulaganja i interes svih građana biti prioriteti rada njenog kabineta.

Maja Gojković je za novu predsednicu Vlade AP Vojvodine, izabrana velikom većinom pokrajinskih poslanika. Najvažniju sednicu,i izbor Pokrajinske vlade,  većina opozionih  stranaka  je bojkotovala, a oni koji su  bili prisutni, na vrlo nepristojan način,  obratili su se  predsednici nove Vlade AP Vojvodine, kojoj su, sa govornice vojvođanskog parlamenta, uputili niz teških reči i uvreda.

Velika je čast i privilegija biti na čelu Pokrajinske vlade, istakla je Maja Gojković, dodavši da će,  čvrst oslonac i zamajac za planove i aktivnosti u narednom periodu, njoj i članovima njenog kabineta, biti  politika Vlade Republike Srbije i predsednika  države Aleksandra Vučića.