Predsednik Vučić čestitao pobedu novoj predsednici Severne Makedonije

29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Gordani Šiljanovskoj Davkovoj na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji.

„Čestitam Gordani Šiljanovskoj Davkovoj na izboru za predsednicu Severne Makedonije sa željom da uspešno obavlja odgovornu dužnost koju preuzima. Uveren sam da ćemo zajednički nastaviti da radimo na jačanju veza između Srbije i Makedonije u cilju napretka i dobrobiti naših naroda, kao i prosperiteta celog regiona“, naveo je Vučić na platformi Iks.

Siljanovska-Davkova, zahvalila je predsedniku Srbije na čestitci. „Veoma cenim vaše iskrene čestitke, predsedniče Vučiću. Očekujem da ćemo nastaviti da radimo na unapređenju izvanrednih makedonsko-srpskih odnosa. Hvala puno predsedniče Vučiću“, napisala je na svom Iks nalogu Siljanovska-Davkova.

Na osnovu 99,79 prebrojanih glasačkih listića osvojila je 65,14 odsto glasova, odnosno 559.981 glas, dok je njen protivkandidat Stevo Pendarovski, koga je podržala SDSM, osvojio je 29,25 odsto glasova, pokazuju najnoviji podaci Državne izborne komisije.